Scoop : Mercedes E Klass break

De vernieuwing van de E Klasse staat in de loop van 2016 op het programma en, afgaande op dit prototype, zal ook de breakvariante met zijn enorme bagageruimte niet meer lang wegblijven op onze wegen.

Gepubliceerd op 1 oktober 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

De Mercedes E Klasse wordt waarschijnlijk voorgesteld op één van de komende grote autosalons begin 2016. Wellicht Detroit in januari of Genève in maart. En het lijkt erop dat de breakversie ook niet lang op zich zal laten wachten, want onze fotografen wisten deze variante reeds op de gevoelige plaat vast te leggen tijdens testritten.

Dit model wordt groter om zich duidelijk te onderscheiden van de nieuwe C Klasse, maar werd toch lichter dankzij een nieuw platform. De enorme koffer blijft één van de troeven van de E Klasse break en doet nog beter dan het huidige model met een inhoud van meer dan 700 liter.

Onder de motorkap zouden, naast de klassieke motorisaties, ook een plug-in hybride versie en een V8 4,0l biturbo in de nieuwe E63 AMG opduiken.

Denkt u dat de laadcapaciteit van de nieuwe E Klasse break nog kan verbeteren?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.