350 pk voor de Ford Focus RS

Afgelopen weekend mochten liefhebbers van krachtige wagens hun hartje ophalen op het Festival of Speed in het Britse Goodwood. Tal van constructeurs toonden er immers hun jongste sportieve producten. Een van die wagens was de Ford Focus RS die uiteraard deelnam aan de klimrace. De wagen werd bestuurd door Ken Block, bekend van de Gymkhana video’s.

Gepubliceerd op 29 juni 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Het was een bijzonder spectaculair optreden en het was voor Ford een uitgelezen kans om de technische details van hun nieuwe Focus RS te onthullen. Zo weten we vandaag dat de 2,3 liter grote EcoBoost viercilindermotor 350 pk ontwikkelt en 440 Nm tussen 2.200 en 4.500 opm.

Ford liet ook weten dat hen gedurende 15 seconden overboost op de turbo toelaat zodat het koppel tijdelijk stijgt tot 470 Nm. Op dat ogenblik verschuift het maximale toerental van de motor naar 6.800 opm. Je herkent deze RS aan de erg agressieve snuit en hij beschikt over een grote achterspoiler die geïnspireerd lijkt op die van de Ferrari F40.

Deze Focus RS weegt ongeveer 1.500 kg en beschikt standaard over vierwielaandrijving in combinatie met een dynamische koppelverdeling. Het systeem biedt de bestuurder verschillende rijmodi waaronder ook een launch control en een drift-mode. In die laatste stand kan je perfect gecontroleerd driften. Het ziet er naar uit dat bepaalde parkings een uitgelezen speelterrein zullen worden !

Bent u onder de indruk van deze nieuwe generatie Ford Focus RS ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Ford voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.