367 pk voor de nieuwe Audi RS Q3 Performance

Audi maakt haar compacte en super krachtige crossover nog aantrekkelijker met de komst van deze Performance versie. Die krijgt nog meer vermogen en extra uitrusting.

Gepubliceerd op 5 februari 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Dankzij de extra koelcapaciteit van de nieuwe hoofdradiator en door een geoptimaliseerde brandstofpomp, kunnen de ingenieurs 27 pk extra uit de 2.5 liter grote vijfcilindermotor puren. Het koppel blijft stabiel bij 465 Nm en staat tussen 1.625 en 5.500 opm paraat.

Met dit extra vermogen gaan de prestaties er op vooruit. De RS Q3 Performance spurt in 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u (0,4 seconden beter dan de RS Q3). Hij haalt een top van 270 in plaats van 250 km/u.

Je herkent de RS Q3 aan de aangepaste luchtinlaten, een andere diffuser, een radiatorrooster met honingraat motief en 20 duim grote velgen. Heel wat elementen worden in matte titaniumkleur gelakt en we zien Ascari-blauwe koetswerklak. Binnenin voorziet Audi zonder meerprijs blauw met zwarte sportstoelen.

Vindt u het prijskaartje van 63.774 euro gerechtvaardigd?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.