Tuning

ABT presenteert de Audi RS5-R

ABT, de Duitse tuner gespecialiseerd in modellen van de VW Groep, stortte zich op de jongste Audi RS5. Het resultaat : de RS5-R biedt nog hallucinantere prestaties met tal van snufjes die naar de autosport ruiken.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 1 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Geschoeid op velgen die groeiden van 19” tot 20” of 21” en voorzien van een regelbare KW-ophanging, ligt deze RS5-R duidelijk dichter bij het asfalt. Op het koetswerk vallen ook meteen de aerodynamische elementen uit carbon op, zoals de achterspoiler en de diffusor met dubbele uitlaten aan elke kant.

In het interieur maken enkele details in carbon en alcantara het verschil tussen de RS5-R en de ‘gewone’ RS5. Maar de verrassing schuilt vooral onder de motorkap waar het vermogen van de 2.9 TFSI biturbo stijgt van 450 tot 530 pk. Hiermee haspelt de Audi RS5-R de 0 tot 100 km/u af in slechts 3,6 seconden. Dat is 0,3 seconde beter dan de originele RS5.

Advertentie – lees hieronder verder

ABT zal slechts een beperkte reeks van 50 exemplaren van de Audi RS5-R uitbrengen. Dit model wordt voorgesteld op het komende Salon van Genève, waar wellicht ook de prijs wordt bekendgemaakt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon