BMW M550d: zescilinder met 4 turbo’s

BMW heeft de jongste generatie voorgesteld van de M550d. Deze extreem krachtige berline is erin geslaagd om nog 19 pk te vinden in vergelijking met zijn voorganger door een vierde turbo toe te voegen.

Gepubliceerd op 27 april 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Natuurlijk doet de V8 TDI van de Audi Q7 nog beter op het vlak van vermogen, maar de cavalerie van 400 pk maakt dat BMW de titel kan claimen van de krachtigste zescilinderdiesel ter wereld in een personenewagen. Dat vermogen haalt hij bij 4.400 o/m terwijl zijn monsterkoppel van 760 Nm vanaf 2.000 o/m ter beschikking staat.

De M550d is verkrijgbaar als berline of als break maar enkel met xDrive-vierwielaandrijving en heeft maar 4,4 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te sprinten. Dat is nauwelijks een tiende langzamer dan de vorige generatie van de M5, die liefst 552 pk naar zijn achterwielen stuurde!

Ondanks de verpletterende prestaties zet de M550d een gemiddeld normverbruik neer van 6,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 154 g/km.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands BMW voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.