Mercedes S600 Royale: uniek… en gelukkig maar (+VIDEO)

Na een ommetje in Monaco, werd dit mysterieuze voertuig opnieuw gespot door een Youtuber in Californië. De ideale gelegenheid om dit originele model, dat gebaseerd lijkt op een S Klasse maar waarvan de oorsprong onbekend blijft, eens onder de loep te nemen. En met reden, want welke designer zou zich hieraan gewaagd hebben?

Gepubliceerd op 19 december 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Deze creatie werd een tijdje toegeschreven aan Henrik Fisker, maar die ontkende dat meteen. Deze S600 Royale valt op door het gebruik van tal van originele Mercedes-onderdelen. We bemerken ook de grille van de klassieke W111 en W112 uit jaren 60, geflankeerd door de koplampen van de SLS, en dat alles werd rijkelijk met chroom overgoten. Te gek!

Aan de achterzijde zien we eveneens de lichtblokken van een SLS en heel wat aanpassingen aan het koetswerk dat de trekken aanneemt van een S600, die als basis diende maar vrijwel onherkenbaar is. Het is vooral door het interieur dat de wagen geïdentificeerd kon worden. In profiel vallen nog enkele details van de SLS op, terwijl de velgen even «discreet» zijn als de rest van de wagen…

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.