Terwijl de meeste autoconstructeurs zich concentreren op elektrificatie, zet Toyota een gedurfde stap. Niet met hybrides of waterstof deze keer, want het merk onthult een 2.0 turbobenzinemotor die 600 pk levert. Een revolutie?
Toyota Hilux
De Toyota Hilux ben je misschien nog niet zo vaak tegengekomen op de Belgische wegen. Het is namelijk een pick-up en pick-ups richten zich op een beperkter doelpubliek. In Noord-Amerika, waar pick-ups meer ingeburgerd zijn, is de Toyota Hilux een populair automodel. De Toyota Hilux werd in 1968 voor het eerst door de Japanse autofabrikant geïntroduceerd. Ondertussen zitten we aan de achtste generatie, die al sinds 2015 meegaat. De Toyota Hilux heeft een dubbele cabine met vijf zitplaatsen voor- en achteraan. Standaard is de bak achteraan open, maar het is mogelijk om de Toyota Hilux ook als hard top te verkrijgen.
De Toyota Hilux heeft het imago van de onverwoestbare auto. Dat komt door een aflevering van Top Gear waarin op verschillende extreme manieren, zoals auto laten vallen en in brand steken, geprobeerd werd een Hilux te vernielen. De wagen had telkens enkel wat kleine herstellingen nodig om weer aan de slag te kunnen. Top Gear noemt de wagen niet voor niets de “Indestructible Hilux”
Toyota Hilux voor professionals
In Amerikaanse films zie je vaak dat gezinnen met een pick-up rijden. In België is dat minder het geval en worden pick-ups voornamelijk gekocht en gebruikt door professionals, bijvoorbeeld in de bouw, of door mensen die vaak grote spullen moeten vervoeren. Pick-up trucks worden in België dan ook beschouwd als licht bedrijfsvoertuig, waardoor er geen belasting op inverkeerstelling op betaald dient te worden. Dat geldt ook voor particulieren, al zal dat fiscale voordeel worden afgeschaft. Pick-up trucks hebben namelijk heel wat voordelen, maar zijn over het algemeen niet zo zuinig of milieuvriendelijk. Daar kan in de toekomst wel veranderingen in komen. Tot op vandaag is de Toyota Hilux in België verkrijgbaar met een dieselmotor. In andere werelddelen is de Toyota Hilux al als milde hybride verkrijgbaar. Met een groenere toekomst in het vooruitzicht zou de Japanse autofabrikant plannen hebben om de Hilux verder te vergroenen en tegen 2030 een hybride versie te kunnen aanbieden.
Toyota Hilux tweedehands of nieuw kopen
Als je van plan bent een Toyota Hilux te kopen, weet je dat er twee mogelijkheden zijn: een nieuw exemplaar bestellen bij een concessiehouder of een tweedehands Toyota Hilux kopen bij een particulier of professionele verkoper. Het hangt wat van je wensen en voorkeuren af welk type aankoop het meest geschikt is voor jou. Heb je graag een wagen zonder kilometers op de teller met de nieuwste technologie en die je zelf nog naar wens kan uitrusten? Dan kan je ervoor kiezen een nieuwe Toyota Hilux aan te schaffen. Als je hem volledig zelf wil configureren, moet je er wel rekening mee houden dat er nog enkele maanden nodig is voor de productie en de levering. Misschien heeft je concessiehouder wel een nieuwe Toyota Hilux op stock. Dan ben je onmiddellijk geholpen.
Is het bovenstaande voor jou echter niet zo belangrijk en wil je gewoon een degelijke auto tegen een zachtere prijs? Dan is een tweedehands Toyota Hilux wellicht een goede keuze. Een tweedehands Toyota Hilux heeft uiteraard wel al wat kilometers op de teller, maar aangezien de wagen “onverwoestbaar” is, zal je ongetwijfeld nog een tijdje verder kunnen met je aankoop. Om een idee te krijgen van de bedragen van een tweedehands Toyota Hilux, kan je online wat advertenties opzoeken en auto’s met elkaar vergelijken. De online marktplaats van Gocar.be is een goed startpunt. Daar kunnen professionele verkopers en particulieren hun tweedehands Toyota Hilux aanbieden. Je kan onmiddellijk de advertenties lezen en bekijken met welke motor en opties de auto’s zijn uitgerust. Bij de meeste advertenties staan ook enkele foto’s, zodat je je een goed beeld kan vormen van de wagen en al een eerste selectie kan maken tussen al de beschikbare exemplaren.
Je zal zien dat bij enkele advertenties het logo “check Car-Pass” staat. Een Car-Pass is een document dat verplicht bij de verkoop van een tweedehandsauto moet worden meegegeven. Op dat document vind je algemene informatie over het voertuig, zoals de brandstof en de Euronorm, en een overzicht van de kilometerstanden. De kilometerstanden worden geregistreerd door professionals, bijvoorbeeld in de bandencentrale tijdens de bandenwissel, in de garage tijdens een herstelling of onderhoud, tijdens de keuring van je wagen. Op die manier kan je controleren of er niet met de kilometerstand gefraudeerd werd. De Car-Pass krijg je sowieso wanneer je een tweedehands Toyota Hilux koopt. Voor sommige wagens kan je de Car-Pass online raadplegen. Die wagens worden aangeduid met dat groene logo van Car-Pass.
Het terugdraaien van de kilometerteller is verboden, maar niet alleen daarvoor is de Car-Pass interessant. De Euronorm die erop vermeld wordt is een belangrijk element om rekening mee te hoduen bij de aankoop van een tweedehands voertuig, zeker wanneer het om een voertuig gaat dat al wat ouder is. De Euronorm bepaalt namelijk of je met de wagen in bepaalde zones nog binnen mag. In lage emissiezones of LEZ zijn vervuilende wagens namelijk niet meer of slechts zeer beperkt welkom. Als je je oog hebt laten vallen op een oudere Toyota Hilux occasie is het aangeraden om de Euronorm van de wagen te controleren en de huidige regels na te kijken. Zoek zeker ook informatie op over de regels die in de toekomst zullen gelden. Het zou jammer zijn dat je vandaag een tweedehands Toyota Hilux koopt die over enkele maanden of jaren niet meer welkom is in bepaalde gebieden.
Documenten tweedehands Toyota Hilux
De Car-Pass is dus een van de documenten die je krijgt bij de aankoop van een occasie. Daarnaast zou je nog een aantal andere documenten moeten krijgen bij de sleuteloverdracht. Kijk zeker na of je van de verkoper van de tweedehandswagen het inschrijvingsbewijs, het keuringsattest en een attest van de tweedehandskeuring, het Europees gelijkvormigheidsattest en het roze formulier “aanvraag tot inschrijving van een voertuig” ontvangen hebt. Mocht er nog met een fysiek onderhoudsboekje gewerkt worden, vraag dat boekje dan zeker ook op. Tegenwoordig worden de gegevens van het onderhoud en herstellingen echter digitaal bijgehouden, waardoor je dus waarschijnlijk niet meer zo snel een fysiek onderhoudsboekje zal tegenkomen.
Niet verplicht, maar wel handig is het ook om een kopie van de originele verkoopfactuur te krijgen en eventueel zelfs van al de herstellingen en onderhoudsbeurten, mocht de verkoper die facturen nog hebben.
Als je al de documenten ontvangen hebt, ben je klaar om met je tweedehands Toyota Hilux de baan te veroveren!
Toyota Hilux nieuws
Ontdek al het laatste nieuws Toyota Hilux
Toyota koppelt zijn auto’s binnenkort aan het blockchainplatform Ethereum. Zo worden auto’s omgetoverd tot digitale accounts. Maar om wat te doen?
Toyota en Stanford Engineering hebben een nieuwe stap gezet in AI-gebruik door twee auto’s gecontroleerd te laten driften.
De Toyota GR86 is bij ons niet meer te koop, maar in Japan is deze coupé springlevend. Zopas heeft Toyota zijn plezantste model nog eens onder handen genomen. Hij werd er niet minder smakelijk op.
Laatste Toyota Hilux nieuws
Volg al het nieuws Toyota Hilux
Vind een Toyota-dealer
Zoekt u een dealer bij u in de buurt?
Meest populaire Toyota modellen
Meest populaire automodellen bij Toyota