Concept Cars

Honda Project 2&4 : auto-moto

Honda toont op het salon van Frankfurt een bijzondere concept. Hij linkt de vrijheid van een motorfiets aan de voordelen van een auto. Het begon allemaal met een designwedstrijd maar deze concept is een interessante mix van een auto en een motor!

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 10 sep. 2015 | Leestijd: 1 min

Het project werd opgestart voor de Global Design Project wedstrijd waar ruim tachtig designers en ontwerpers aan deelnamen. Deze eenzitter werd ontworpen in het designcentrum van Asaka. Daar tekent men vooral motorfietsen. Ook de (auto-) designstudio van Wako hielp mee.

Het resultaat is een drie meter lange eenzitter die 1,82 m breed en 0,99 m hoog is. De motor werd afgeleid van de viercilinder in V uit de RC213 uit de MotoGP. Die levert 215 pk bij een duizelingwekkende 13.000 omwentelingen en 118 Nm vanaf 10.500 opm. Het gewicht blijft beperkt tot 405 kg. Op die manier levert deze vierwieler waanzinnige prestaties  die de Ariel Atom en de KTM X-Bow het vuur aan de schenen zal leggen. Tenminste, als deze concept ooit het productiestadium zal halen …

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat Honda dit studiemodel moet gaan bouwen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon