Kia Sportspace, de volgende Optima break

Op het salon van Genève, begin maart, zal Kia een studiemodel tonen. Het ziet er naar uit dat de constructeur ernstig overweegt om zich op het D-segment (grote gezinswagens) te storten met een sportief gelijnde break. De wagen krijgt de roepnaam Sportspace en rust op het onderstel van de Optima berline.

Gepubliceerd op 20 februari 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

De conceptwagen meet 4,85 meter, heeft een bijzonder sportief design en beschikt over een ruim bemeten interieur. Vier inzittenden krijgen ook een individuele stoel. Volgens de ontwikkelaars wil deze wagen meer zijn dan een conventionele shooting brake. Deze sportieve break heeft geen aflopende daklijn. In de plaats kiest men voor een rechte daklijn zodat ook de inzittenden achterin over voldoende hoofdruimte en een makkelijke instap beschikken. Ook de koffer is makkelijk bereikbaar.

Traditiegetrouw oogt ook deze concept erg futuristisch. De bestuurder zit in een virtuele cockpit zoals we die eerder in de Audi TT zagen. Het horizontale dashboard werd ontdaan van knopjes en bedieningsorganen. We zien slechts een zwevend aanraakscherm waarop je alles kan bedienen. In de rest van het interieur noteren we geborsteld aluminium, diepzwarte onderdelen en elementen die met carbon werden afgewerkt.

De Koreaanse constructeur geeft ook aan dat de wagen is productie zal gaan. Met deze break wil Kia een rol van betekenis spelen in het segment van de VW Passat, de Ford Mondeo Clipper en de Opel Insignia ST. Het spreekt dat deze Sportspace pas werkelijkheid zal worden op het moment dat de Optima wordt vervangen en dat is pas in 2017.

Wat denkt u over deze toekomstige break binnen het Kia-gamma ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Kia voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.