Concept Cars

Komt er snel een opvolger voor de Jaguar XK ?

De Jaguar F-type doet het nageneog op alle markten uitstekend en jaguar heeft het afgelopen jaar de rest van het gamma grondig vernieuwd. Vandaag werkt de Britse constructeur aan een opvolger voor de XK, waarvan de productie vorig jaar is gestopt.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 7 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

De komst van de F-type heeft de vernieuwing van de XK coupé en cabriolet versneld, hoewel beide modellen duidelijk in een ander segment spelen. De eerste mikt op zuivere sportiviteit en op rijsensaties, terwijl de tweede vooral een verfijnde, haast burgerlijke, GT wil zijn. De XFR-S is een uitzondering op deze regel. De mogelijke opvolger oogt compacter en beschikt niet langer over zitplaatsen achterin, hoewel die laatsten slechts een academische waarde hadden. Jaguar wil andermaal een grote coupé bouwen die vooral een vuist kan maken tegenover de Mercedes S-Klasse Coupé.

Vertrekkende vanuit deze hypothese heeft de jonge designer Jennarong Muengtaweepongsa van VanaticalDesign een schets gemaakt van hoe die mogelijke opvolger er zou kunnen uitzien. Hij doopte zijn werk « XK Envision ». Deze tekening oogt bijzonder gespierd en een mogelijk serie-afgeleide zou slanker moeten zijn. Maar een productiefase is vandaag nog niet aan de orde. Het is wel belangrijk dat je de wagen meteen als een XK kan herkennen maar hij moet ook elementen van de F-type en van de CX-75 concept overnemen.

Advertentie – lees hieronder verder

De Jaguar-top heeft ongetwijfeld al een beslissing genomen over de opvolging van de XK. Voor het einde van dit decennium moeten we dat nieuwe model niet verwachten.

Wat vindt u van een mogelijke XK-opvolger met dit design ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon