Mercedes IAA : Transformers auto

Mercedes heeft meer uitleg gegeven over hun IAA Concept die over een actieve aerodynamica beschikt. Dankzij verschillende aerodynamische elementen die vanaf een snelheid van 80 km/u uitklappen, daalt de Cx-waarde tot een uitstekende 0,19.

Gepubliceerd op 17 september 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Bij lage snelheden en wanneer de wagen stilstaat, kan je genieten van het fraaie lijnenspel. Deze IAA Concept haalt dan een goede maar geen uitzonderlijke Cx-waarde. Vanaf een snelheid van 80 km/u wordt de aerodynamica echt interessant en haalt de wagen een recordniveau op vlak van luchtweerstand.

Om dat te realiseren, klappen er voor- en achteraan kleine vleugeltjes uit het koetswerk. Deze elementen benadrukken de coupélijn van de wagen en maken het geheel vloeiender. Ook de velgen worden aangepast in functie van de snelheid.

Het interieur lijkt geïnspireerd op dat van de S-Klasse en de S-Klasse Coupé. Het meest interessante is evenwel de aanraakbediening van diverse elementen. Het interieurdesign zal wellicht ook model staan voor de volgende generatie E-Klasse.

Denkt u dat de vorm van dit studiemodel de aanzet zal geven voor productiewagens?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.