Opel Ampera-e: 100% elektrisch

Opel komt in 2017 met een voor Europa aangepaste versie van de Bolt. De wagen zal Ampera-e worden gedoopt. Hij is kleiner dan de Ampera die we kennen en heeft niet langer een verbrandingsmotor.

Gepubliceerd op 12 februari 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

De eerste generatie van de Ampera was een elektrische wagen met een range extender. Hij werd aangedreven door een elektromotor en de verbrandingsmotor op benzine diende als stroomgenerator. De nieuwe versie gooit het over een andere boeg  want de wagen wordt 100 % elektrisch.

Het gaat om een aangepaste versie van de Chevrolet Bolt die eerder in Detroit werd getoond. Die maakt gebruik van een elektromotor die 203 pk sterk is en over 360 Nm aan trekkracht beschikt. Hij haalt een theoretische autonomie van 320 km.

Als we rekening houden met de prijs van de Bolt, zou de Ampera ongeveer 35.000 euro gaan kosten. Dat is in min of meer dezelfde prijs als die van de toekomstige Tesla Model 3 die op 31 maart op de markt zal komen.

Zou jij Opel Ampera-e aanschaffen?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Opel voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Nieuwe modellen
Verovert zelfrijdende robotaxi Tesla Cybercab onze straten?

Elon Musk belooft een revolutie teweeg te brengen in de mobiliteit met zijn Cybercab, een volledig zelfrijdende elektrische robotaxi voor minder dan 30.000 dollar. Dit futuristische voertuig kan onze steden veranderen tegen 2027. Maar is dat realistisch?

14 oktober 2024 3 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.