54.000 € voor 23 km/u

Rijk zijn is niet altijd een voordeel, zeker niet in Finland. Reima Kuisla kan er van meespreken want ook hij zat even verstrooid achter het stuur. De zakenman scoorde een monsterboete voor wat men in onze contreien een lichte snelheidsovertreding zou noemen.

Gepubliceerd op 16 maart 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Reima Kuisla reed op een weg in de buurt van de luchthaven van Seinäjoen waar er een snelheidsbeperking van 80 km/u van toepassing is. Omdat de man duidelijk met zijn gedachten elders zat, reed hij met zijn Mercedes S-Klasse die dag 103 km/u. Het zat hem duidelijk niet mee want de politie controleerde zijn snelheid.

De man werd staande gehouden en kreeg te horen dat hij een boete van 54.024 euro moest betalen ! Men komt aan een dergelijk boetebedrag omdat in Finland het bedrag van de boete progressief stijgt in functie van het inkomen. Deze wet is inmiddels 9 jaar van kracht dus Reima Kuisla had zijn snelheidsmeter beter in de gaten moeten houden. De man kan het gelukkig betalen want in 2013 verdiende hij ruim 6 miljoen euro.

Dat belette hem evenwel niet om zijn grieven te halen in de pers en op de sociale media. We moeten er ook bij vertellen dat hij voor een overtreding van 4 km/u slechts 400 euro zou moeten overmaken. De man stelt dat deze wet erg discriminerend is voor mensen die goed hun brood verdienen. Hij overweegt ook om uit te wijken naar minder repressieve oorden. Hij is overigens niet de enige Fin die er zo over denkt want andere zakenlui betaalden de voorbije jaren ook al boetes van meer dan 100.000 euro.

Hoe staat u tegenover dergelijke variabele boetes in functie van het inkomen ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.