Frankrijk wil sigaret aan het stuur verbieden !

In Frankrijk kunnen lang niet alle maatregelen op de nodige bijval rekenen. De meest recente plannen inzake anti-tabaksmaatregelen zijn opmerkelijk. Marisol Touraine, Minister van Volksgezondheid, ventileerde op 25 september haar nieuwe ideeën. Eentje daarvan is wel erg bijzonder want het komt erop neer dat je in de wagen niet mag roken wanneer je vergezeld bent van een kind dat jonger is dan 12 jaar.

Gepubliceerd op 1 oktober 2014
Leestijd : 1 min

Partagez

Dit idee past in een reeks maatregelen die tussen nu en 2018 het aantal volwassen rokers met 10 tot 15 % moet verminderen. De Minister wil ook een neutrale olijfgroene verpakking. Omdat er geen logo’s meer mogen opstaan en omdat er preventieslogans en ziekmakende foto’s op horen te komen, zijn de tabaksproducenten niet te spreken over de plannen. De maatregelen moeten vooral roken ontraden. Ook de elektrische sigaret wordt niet vergeten. Ze zal net als gewone sigaretten worden verboden op openbare plaatsen (openbaar vervoer) en op scholen maar ook op de werkvloer.

Het spreekt dat het nadelig is voor een kind om in een wagen of een kleine ruimte te zitten waarin wordt gerookt. Vraag is hoe de overheid deze wet ook kan toepassen en of ze in staat is om dit ook doeltreffend te controleren. En, wanneer een automobilist al rokend wordt betrapt, wat zijn de consequenties ? Wellicht zal de overheid kiezen voor stevige boetes, want zoals dat vaak het geval is, dienen dergelijke maatregelen vooral om de staatskas te spijzen…

Bent u voorstander van dergelijke maatregelen in ons land ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.