Opgepast voor Engelse truckers !

De Engelse ordediensten hebben een gevreesd middel gevonden om bestuurders die zich niet aan de wegcode houden te verbaliseren. Het moet gezegd worden dat de aanpak origineel is. En wellicht zal hun idee ook collega’s die in andere landen op de snelweg patrouilleren op gedachten brengen. Was is dit idee? De stuurcabine van een vrachtwagen werd omgebouwd tot observatiepost!

Gepubliceerd op 7 juni 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Uiteraard is de trekker gecamoufleerd en voorzien van diverse camera’s. In de cabine zijn de bestuurder en zijn passagier dus perfect uitgerust om het verkeer rond zich in het oog te houden.

Zoals verwacht kan deze zware jongen de achtervolging van een overtreder niet meteen inzetten. Daarom houden twee motorrijders en een politiewagen zich steeds op in de onmiddellijke omgeving.

In de testfase, die plaatsvond tussen februari en april, heeft deze vrachtwagen 436 voertuigen onderschept en registreerde niet minder dan 462 overtredingen. Daarbij werd onder meer het niet dragen van de gordel, bellen aan het stuur, te snel rijden, rijden met overgewicht of gevaarlijk rijden vastgesteld. Tot hiertoe heeft in Engeland deze ervaring vruchten afgeworpen en heel wat mensen hopen dat het project wordt verdergezet. Als u het Kanaal oversteekt, doet u er dus goed aan dit dossier van nabij te volgen en op te letten voor vrachtwagens die wel eens een verrassing aan boord kunnen hebben.

En kan u zich voorstellen dat zo’n idee ook in België wordt ingevoerd?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.