Tot 50 % meer vaste camera’s !

Als u vaak op de E42 rijdt tussen Bergen en Doornik, vooral ter hoogte van Gaurain-Ramecroix, zal het volgende nieuwtje u wellicht interesseren. De federale politie heeft er pas twee nieuwe vaste camera’s laten installeren. Ze zijn sinds 1 november actief en flitsen in beide richtingen. Net als de 31 overige vaste camera’s in Wallonië willen ze het aantal verkeersslachtoffers tegen 2020 tot 200 reduceren.

Gepubliceerd op 4 november 2014
Leestijd : 2 min

Partagez

Tijdens een interview naar aanleiding van deze radars met Maxime Prévot, Waals minister van openbare werken, gaf hij aan “dat het niet de bedoeling is om geld uit de zakken van de automobilist te kloppen. Net zoals dat het geval is bij de andere opgestelde vaste camera’s, worden ze aangekondigd met twee grote borden voor en één bord na de camera. Bedoeling van deze panelen is om de weggebruikers attent te maken dat het om een gevaarlijke zone gaat. Door ook de camera aan te kondigen, wil men de klemtoon leggen op sensibilisering met het oog op meer verkeersveiligheid. Radars zijn een belangrijk instrument omdat ze ook een preventieve werking hebben. Ze zijn een extra tool om het aantal verkeersdoden te verlagen.”

Feit is dat ministers graag dergelijke uitspraken doen aan het begin van hun legislatuur. Het ziet er overigens naar uit dat er in de komende maanden nog meer camera’s zullen volgen. In hetzelfde interview gaf Maxime Prévot ook mee dat men op dit ogenblik diverse risicozones onderzoekt. Het is de bedoeling om het aantal camera’s met 30 tot 50 % op te trekken. Het uiteindelijke aantal zal evenwel afhangen van de beschikbare middelen. Let dus op uw rechtervoet !

Denkt u dat een verhoging van het aantal camera’s het aantal verkeersslachtoffers zal verminderen ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.