Vanaf september is rechter rijstrook enkel voor autodelers

Wilt u besparen en meteen ook een beetje vroeger op het werk zijn? In dat geval zal het nieuwe wetsvoorstel van Jacqueline Galant u interesseren. De nieuwe wet zal al vanaf september in voege gaan. De federale minister van mobiliteit heeft het voorstel reeds met Charles Michel besproken. De eerste minister gaf reeds te kennen aan zijn medewerkers dat hij het idee zeer genegen is …

Gepubliceerd op 1 april 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

De bedoeling is tweeledig. De minister wil maandelijks een premie toekennen aan automobilisten die dagelijks hun wagen delen met drie andere collega’s om naar het werk te rijden. Als bijkomend voordeel wordt de rechter rijstrook van snelwegen met drie rijstroken voor hen gereserveerd omdat ze aan carpooling doen.

Deze eerste rijstrook wordt niet zoveel gebruikt door automobilisten. Jacqeline Galant vindt dat vrachtwagens voortaan de middelste rijstrook moeten gebruiken. Het eerste rijvak mag uiteraard wel worden gebruikt door bussen. Op die manier moeten pendelaars in een stedelijke omgeving veel sneller van en naar hun werk geraken.

De premie die de overheid zal toekennen, is aanzienlijk en in tijden van besparingsrondes vraagt men zich af van waar de middelen zullen komen. Het is ook de bedoeling om streng te controleren op het misbruik van de eerste rijstrook. Het geld dat men via boetes zal innen, kan de kas voor de premies spijzen. Rest nog de vraag hoe de overheid precies zal controleren welke automobilisten het nieuwe gebruik van de “prioritaire” rechter rijstrook respecteren.

Denkt u dat men dit plan van Jacqueline Galant kan realiseren ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.