Veroordeeld om radarcontroles op Facebook aan te kondigen!

Herinnert u zich het nieuws over de beklaagden in het Facebook-dossier ? De beklaagden werden door de Franse justitie vervolgd omdat ze op Facebook een groep oprichtten die de aanwezigheid van radars in de Franse regio Aveyron online zette. Er is vandaag een uitspraak in deze zaak. Het resultaat is opmerkelijk en zal voor flink wat deining zorgen !

Gepubliceerd op 9 december 2014
Leestijd : 1 min

Partagez

De correctionele rechtbank van Rodez besliste dat de 15 beklaagden gedurende een maand hun rijbewijs moeten inleveren. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om te oordelen of deze gang van zake ook rechtsgeldig is. De beklaagden kunnen immers nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Als deze uitspraak niet wordt teniet gedaan, zullen we in de nabije toekomst nog vaker dergelijke procedures zien.

Rémy Josseaume, de advocaat van 11 van de 15 veroordeelden, stelde het in de pers als volgt : “Als wat de beklaagden hebben gedaan niet mag, is het hoog tijd dat men ook andere zaken gaat verbieden. Zo zijn er tal van adverteerders in kranten die radars aankondigen. Een en ander gebeurt ook op lokale radio’s. Bovendien gebruiken ook de ordediensten regelmatig de sociale media om de plaatsen van controles aan te kondigen !”

De acht beklaagden die met de betroffen gendarmes ook de spot dreven op de Facebook-pagina werden niet verder vervolgd voor smaad.

Vindt u deze uitspraak een terechte beslissing?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Opinies
“Jonge mannen verbieden om auto te besturen”

Australische veiligheidsexperts noteerden dat zeer jonge mannelijke bestuurders veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn en daarom besluiten ze dat het aangewezen is dat ze onder de 22 jaar helemaal niet meer met de auto mogen rijden.

28 september 2022 3 min Alain De Jong
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.