5 supersnelle auto's voor gezinnen

Lang niet alle papa's en mama's rijden met een zuinige monovolume rond. Hier en daar zijn er zelfs ouders die ervan houden hun volledige kroost in een praktische doch supersnelle auto te vervoeren. Hier zijn 5 voorbeelden die je vandaag kan kopen.

Gepubliceerd op 13 mei 2016
Leestijd : 2 min

Partagez

BMW X5 M

De grondlegger van de Sport Activity Vehicle, zeg maar de X-klasse bij BMW, heeft ook een superkrachtige variant. Die heet X5 M en sleurt in de huidige generatie maar liefst 575 pk en 750 Nm trekkracht uit een 4,4 l achtcilinder. Dat levert deze Duitser een (begrensde) top van 250 km/u op en – belangrijker – een spurttijd tot 100 km/u van slechts 4,2 tellen. Lekker.

Advertentie – lees hieronder verder

Porsche Cayenne Turbo S

Nóg sneller dan bovenstaande BMW is de Porsche Cayenne Turbo S die nochtans 5 pk minder onder de kap verschuilt. Na 4,1 seconden zit hij al aan 100 km/u en desgewenst kan je ermee tot 284 km/u blijven optrekken. Volgens puristen is dit geen echte Porsche, maar dat kan je duidelijk niet van zijn prestatiecijfers afleiden. 

Audi RS6 Avant Performance

Bij Audi wordt de topsnelheid in principe elektronisch begrensd op 250 km/u, maar wie er wat dieper voor in de buidel wil tasten, kan met een nieuwe RS6 tot 280 km/u of zelfs 305 km/u blijven doorgaan. Behalve over een beresterke 4-liter V8 met drukvoeding beschikt deze krachtpatser bovendien over een grote koffer waar je alle spullen van je kleine spruit(en) in kwijtkan. Na 3,7 seconden zit je met de Performance aan 100 km/u. Dat zullen de kids – en hun schoolkameraadjes – appreciëren.

Mercedes-AMG E63 S Break

De E-klasse is Mercedes' concurrent voor de BMW 5-reeks en de Audi A6 en net als dat duo is hij er ook als break. De topversie, gebouwd in samenwerking met AMG, verstopt een geblazen 5,5 l V8 in de neus en dat levert hem 585 pk en sensationele prestaties op. Of vind je een nul-tot-honderd-sprinttijd van 3,7 seconden en een (gelimiteerde) topsnelheid van 250 km/u te min?

Tesla Model X

Het jongste model uit dit lijstje en de absolute kampioen als het licht op groen springt, of toch als je met de P90D-versie onderweg bent die 470 elektrische pk's ontwikkelt en met de optionele Ludicrous Speed Upgrade is uitgerust. In dat geval is de oefening al na 3,4 tellen afgelopen. En wie houdt er nu niet van schone lucht, een trendy imago en vleugeldeuren? Juist ja.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Joris Bosseloo Content & Community Manager / Chief Editor

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Toppers
De 5 meest opmerkelijke Ford Fiesta’s

In iets meer dan 45 jaar carrière die volgend jaar eindigt, is de Ford Fiesta in heel wat gedaanten verschenen. Dit zijn de meest verbazingwekkende versies, waarvan sommige zelfs nooit in België op de markt zijn gebracht.

30 oktober 2022 3 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.