Mercedes 280 SLC van Dikkenek staat te koop

De Mercedes 280 SLC die werd “gecarjackt” in de Belgische film Dikkenek – die tot cult werd verheven omwille van de legendarische dialogen – wordt verkocht.

Gepubliceerd op 15 april 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Het gaat om een bruine SLC uit 1979. De coupé op basis van de SL werd bekend in 2006 toen hij door zijn huidige eigenaar werd verhuurd aan de filmproductie van Dikkenek. In de film werd hij gestolen in Brussel en dat was de aanleiding voor een legendarisch telefoongesprek: “Mama, het is Claudy. De auto werd net gecarjackt. Ze hebben de auto gestolen. (…) Uw bril? Tja, die zitten in het handschoenkastje, en ja, het handschoenkastje is in de auto gebleven, nietwaar.”

De biedingen op de 280 SLC gaan erg goed want de actuele prijs staat al ver boven de marktwaarde van deze Mercedes die op 7.500 euro wordt geschat. De opbrengst gaat integraal naar het F.R.S-FNRS om onderzoek in de strijd tegen kanker te financieren. 

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.