Op 8 maanden tijd zijn dit jaar al meer bestuurders op overdreven snelheid betrapt dan in heel 2021. Dat blijkt uit de cijfers van het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) die zopas werden bekendgemaakt.
Duwen de Belgische bestuurders dan plots het gaspedaal veel dieper in? Niet noodzakelijk, wel verloopt de verwerking van de snelheidsboetes veel sneller en efficiënter dankzij het extra personeel dat hiervoor de laatste tijd werd aangeworven in de Gewestelijke Verwerkingscentra.
Meeste overtreders in Antwerpen
Deze tendens is vooral goed voor de staatskas, die zo vlot gespijsd wordt door de snelheidsduivels op onze wegen. “Maar eigenlijk willen we het liefst minder snelheidsboetes uitschrijven, want dit gaat over verkeersveiligheid. Pas als niemand meer wordt betrapt, is onze missie volbracht“, reageert Annelies Verlinden hierop.
Opmerkelijk is dat bijna 1 op de 3 snelheidsovertredingen in de provincie Antwerpen werden geregistreerd, waar nu al een kwart meer boetes werden uitgedeeld dan in 2021. Een echte oorzaak werd hiervoor niet aangewezen door de overheidsdiensten. Maar wellicht heeft het te maken met het groter aantal actieve snelheidscontroles en een hogere bezetting in het Gewestelijk Verwerkingscentrum, dat ervoor moet zorgen dat de mensen de boetes in de bus krijgen, in deze regio.
Advertentie – lees hieronder verder
Afbetaling mogelijk
Tegelijk met deze tsunami aan snelheidsboetes liet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ook weten dat er binnenkort een mogelijkheid komt om een verkeersboete gespreid te betalen. Dit is een maatregel om burgers die het momenteel financieel moeilijk hebben door de crisis een beetje tegemoet te komen.
Wie een boete krijgt en die niet in ineens kan betalen, zal daarmee een aanvraag kunnen indienen om ze in stukken te betalen. Zo kan de boete gespreid worden over maximaal zes maanden zonder dat er extra intresten moeten betaald worden.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be